Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / informatie / Kom uit Pas

Kom uit Pas

LOGO komuitpasDe Kom Uit Pas is een kaart waarmee je – met korting – bij stedelijke diensten en tientallen verenigingen kan deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten. Inwoners met een klein of bescheiden inkomen worden op die manier aangemoedigd om deel te nemen aan het sociale leven. Het stadsbestuur en het OCMW van Eeklo staan samen met de Vlaamse overheid in voor de financiering.

 

Een avond toneel in het CultuurCentrum De Herbakker, lessen volgen aan de academie, een namiddag naar de speelpleinwerking, baantjes trekken in het zwembad, een boek lenen in de bib, mee sporten in een club, lid worden van een vereniging of jeugdbeweging kan nu met de Kom Uit Pas tegen een heel voordelig tarief: je betaalt ongeveer 1/4 van de gewone prijs of van het lidgeld. Om een Kom Uit Pas te krijgen, moet je voldoen aan enkele voorwaarden en moet je een aanvraagformulier invullen.

 

Om uit te maken of iemand tot de doelgroep behoort en dus in aanmerking komt voor de KomUitPas hanteren we verschillende categorieën:

  • je hebt recht op de verhoogde tegemoetkoming van ziekte- en invaliditeitsverzekering of
  • je bent in budgetbeheer bij het OCMW of CAW van Eeklo of
  • je hebt een collectieve schuldenregeling bij een bemiddelaar of
  • je verblijft in een opvangcentrum in Eeklo of
  • je behoort tot geen van bovenstaande categorieën, maar je wenst dat de aanvraag voor een KomUitPas met jou bekeken wordt door een medewerker van het Sociaal Huis.

Bovendien mag je maximum 1 woning in eigendom hebben.
De KomUitPas wordt ook toegekend aan alle inwonende gezinsleden die volledig ten laste zijn van de gerechtigde.

 

Het aanvraagformulier is te krijgen in het Sociaal Huis Eeklo, OCMW Eeklo, CAW Visserij Eeklo, vzw Wijkcentrum De Kring, Stedelijke Jeugddienst, Rode Kruis Opvangcentrum Eeklo en de diensten maatschappelijk werk van de verschillende mutualiteiten. Vraag gerust wat hulp bij het invullen van het formulier!

 

Je Kom Uit Pas kan je afhalen in het Sociaal Huis Eeklo. Daar wordt het programmaboekje meegegeven waarin je informatie vindt over wat je allemaal kan doen met je Kom Uit Pas.

Organisaties kunnen hier klikken voor de registratieformulieren:

 

sociaal huis

Kaaistraat 34

9900 Eeklo

 

tel. 09 218 17 00/01
fax 09 218 17 09

e-mail: sociaalhuis@dezuidkaai.be

welzijnsambtenaar Stad Eeklo: Christina Trenson

medewerker OCMW Sociaal Huis: Lynn Rys

 

Openingsuren: iedere voormiddag van 9 tot 12 uur, elke 2de en 4de dinsdagavond van 17 tot 19 uur.

 

Grote kaart

 


Zoeken